Reden servis avtomobila

Le vozila v dobrem tehničnem stanju so varna za vse udeležence v prometu

Servis avtomobilaVsak avtomobil potrebuje redni servis. To ni samo nepotrebna »kaprica«, ampak resnično nujno opravilo, ki zagotavlja varnost voznikov, sopotnikov ter tudi drugih udeležencev v prometu. Zavedati se moramo, da bo brez rednega servisa življenjska doba avtomobila zelo skrajšana, saj lahko že drobne in sicer hitro rešljive napake pustijo nepopravljivo škodo na avtomobilu, v kolikor odlašamo s popravilom le-teh. V avtomobilu se poleg tega nahajajo tudi tekočine, maziva in deli, ki se hitreje obrabijo oz. potrebujejo redno menjavo. Mali letni servis avtomobila, ki se ga opravlja 1x letno oziroma po določenem številu prevoženih kilometrov obsega menjavo olja v motorju, svečk, zavor, filtra olja, filtra zraka, filtra kabine in filtra goriva.  Veliki servis avtomobila se opravi pri približno 100.000 prevoženih kilometrih oziroma glede na obrabo motorja in priporočila posameznega proizvajalca vozil. Pri velikem servisu avtomobila se opravijo vse menjave delov in pregledi kot pri rednem (malem) servisu avtomobila (torej menjava olja, zavor, svečk,..), poleg tega pa se opravi še menjava zobatega jermena, mikro jermena, napenjalcev, zavornih ploščic in diskov ter vodne črpalke.

Menjava olja v avtu na servisu avtomobila

Menjava olja v motorju, ki jo opravljamo na servisu avtomobilov v avtomehanični delavnici Tip Stop Vianor v Ljubljani in 15 drugih krajih po Sloveniji, je eno najpomembnejših vzdrževalnih del pri avtomobilu. Motorno olje se tudi pri povsem normalnih pogojih stara in iztroši. Neredna menjava olja v avtu lahko pusti poškodbe na motorju. Sodobna motorna olja so sicer neprimerno kvalitetnejša od tistih iz preteklosti, vendar lahko motor z gotovostjo obvarujemo pred nepredvidljivimi posledicami le z redno menjavo olja. Poleg kvalitete na staranje olja vpliva tudi način vožnje, povprečno število prevoženih kilometrov in vremenske razmere.

Nekateri menjavo olja v avtu še vedno opravljajo doma, vendar pa bo delo opravljeno zanesljivejše in hitreje, če vaš avtomobil odpeljete k avtomehaniku v avtomehanične delavnice Tip Stop Vianor v Ljubljano ali 15 drugih krajev po Sloveniji, kjer bodo izkušeni strokovnjaki opravili celoten servis po izredno ugodni ceni.

Redna menjava olja v motorju pri izkušenih strokovnjakih je najboljša odločitev vsakega voznika!

You may also like...