Avtoservis v mehaničnih delavnicah Tip Stop Vianor

Redni, izredni in veliki avtoservis

Mehanične delavnice Tip Stop Vianor vam nudijo celovite storitve s področja avtoservisiranja in vulkanizerstva. Ena najbolj temeljnih storitev je zagotovo avtoservis. Na našem avtoservisu, pa naj si bo redni, izredni ali veliki avtoservis, bomo podrobno in celovito poskrbeli za vaše vozilo.

Hitri avtoservisNa rednem avtoservisu menjamo vse dele in tekočine, ki potrebujejo menjavo v določenem časovnem obdobju. Redni avtoservis se običajno opravlja enkrat letno. Obsega menjavo olja in oljnega filtra, pregled podvozja, pregled zavornih ploščic, po potrebi menjavo zavorne tekočine oz. olja za zavore in še nekatere druge preglede, ki zagotavljajo nemoteno delovanje vozila in preprečujejo nastanek večjih okvar. Izredni avtoservis opravimo, ko pride do nepričakovanih poškodb na vozilu (npr. poškodbe na motorju, menjalniku, izpušnem sistemu,…). Za vas bomo opravili diagnostiko in hitro odpravili težavo, tako da bo vaš jekleni konjiček kmalu nared za varno vožnjo. Veliki avtoservis se opravi pri približno 100.000 prevoženih kilometrih oziroma glede na obrabo motorja in priporočila posameznega proizvajalca vozil. Veliki avtoservis vključuje izvedbo vseh del in pregledov, ki jih predpisuje proizvajalec. Sem sodijo storitve, ki jih opravljamo že na malem avtoservisu (menjava zavorne tekočine, motornega olja, filtrov), poleg tega pa tudi menjavo zobatega jermena, mikro jermena, napenjalcev, zavornih ploščic in diskov ter vodne črpalke.

Menjava zavorne tekočine na avtoservisu

Menjavi zavorne tekočine pogovorno rečemo tudi menjava olja za zavore. V resnici gre za sintetično tekočino na osnovi poliglikola. Zavorna tekočina je po svojih lastnostih higroskopična, kar pomeni, da začne ob pregrevanju nase vezati vlago. Ko postane delež vlage v zavorni tekoči previsok, lahko pride do pojava korozije ali celo odpovedi zavor. Ker je zavorni sistem eden najpomembnejših delov avtomobila, kar se tiče varnosti, vam priporočamo, da menjava olja oz. zavorne tekočine za zavore opravite redno na strokovnih avtoservisih.

Poleg avtoservisa in menjave zavorne tekočine bomo v mehaničnih delavnicah Tip Stop Vianor za vas z veseljem opravili tudi popravilo avta, menjavo zimskih gum in vse ostale avtomehanične in vulkanizerske storitve.

You may also like...