Zimske gume sava 205 55r16 za varnost na cestah

zimske gume sava 205 55r16 so logična izbira. Brez osebnega avtomobila si v današnjem času težko predstavljamo vsakdanje življenje. Zagotavljanje varnosti na cesti je zato nujno za dobrobit nas in drugih na vozišču. Pogost razlog za nesreče na cesti so neugodne vremenske razmere, ki nas lahko nepričakovano presenetijo, zato moramo poskrbeti, da imamo vozilo opremljeno s kvalitetnimi pnevmatikami.

Pnevmatike so na voljo v večih dimenzijah, katere izbira je odvisna od vašega vozila ter z različno globokim profilom, ki določa kako kvaliteten je oprijem pnevmatke s cestiščem. Za osebna vozila, so za zahtevne zimske razmere zelo primerne zimske gume sava 205 55 r16. Primeren profil je v liniji sava eskimo zagotovljen, saj je linija pnevmatik eskimo narejena z mislijo na zagotavljanje varnosti v zimskih razmerah. Zato so zimske gume 205 55r16 dimenzij zagotovljeno varne za vožnjo po zimskih cestah z osebnim avtomobilom.

zimske gume sava 205 55r16

Nove gume sava eskimo si zagotovite še pred menjalno sezono!

Po prometnih predpisih, morajo biti vsa vozila, od sredine novembra naprej, opremljena z ustrezno zimsko opremo. Za osebna vozila to pomeni menjavo letnih gum za zimske. Zimske pnevmatike so narejene iz posebnega materiala, ki poskrbi, da pri temperaturah +7 °C do -40°C tekalna površina pnevmatik ne otrdi. Poletne pnevmatike bi ob nizkih temperaturah otrdele, zato niso ustrezne za vožnjo pozimi.

Vožnja v zimskih razmerah je lahko nevarna tudi zaradi oteževalnih okoliščin, ki lahko pogosto nastopijo nenadno in nas presenetijo. Vidljivost je poslabšana zaradi megle, oprijem s podlago pa je na ledenem cestišču slabši kot na suhi podlagi. Kvaliteto oprijema na mokri podlagi, lahko razmeremo iz dodatne oznake (A označuje najboljši oprijem, F pa najslabši).

Nizke temperature prav tako slabšajo oprijem pnevmatike na cesti, ker se guma ne uspe segreti in lahko zato izgubi oprijem s podlago. Zimske gume sava 205 55r16 ustrezajo vsem zahtevam za varno vožnjo pozimi.

Glede na razmere v katerih pogosto vozite pa morate tudi sami presoditi, kakšen tip pnevmatik potrebujete. V področjih z razgibanim reliefom bodo boljši oprijem omogočale širše pnevmatike z globljim, bolj izrazitim profilom. Ob zelo nizkih temperaturah je dobro, da je vaše vozilo opremljeno tudi z verigami v primeru poledice. Če zimske gume sava 205 55r16 niso želene dimenzije za vaše vozilo si lahko ogledate preostalo ponudbo linije sava eskimo.

gume sava eskimo

Zimske gume sava 205 55r16 lahko kupite tudi vnaprej

Novembra in marca, ko nastopi čas da svoje vozilo prilagodimo prihajajočim spremembam v temperaturi in razmerah na cesti, je povpraševanje za nove pnevmatike največje. Priporočamo, da ste ob nakupu zimskih gum bolj pozorni na kvaliteto kot na ceno, saj lahko neustrezne pnevmatike povzročijo škodo vašemu vozilu ali vam. O nakupi linije sava eskimo pa boste presenečeni kako dobro kvaliteto je možno zagotoviti po konkurenčni ceni.


Dobro je, da se glede menjave držimo načela 4x4x4, ki pomeni, da moramo vse štiri pnevmatike vozila zamenjati vsake 4 leta, dobro pa je, če imajo 4 milimetre globok profil. Če je profil dovolj globok, lahko preverite s kovancem za 2 €, ki je ravno dovolj širok, da paše v 3 milimetersko režo. Guma kot naraven material z leti izgubi sposobnost optimalnega oprijema, zato je dobro da si redno priskrbite nove gume sava eskimo.

Zimske gume sava 205 55r16 zagotavljajo dovolj globok profil, za dober oprijem osebnih vozil na cestišču tudi v zahtevnih zimskih razmerah.Tako bo vaše vozilo tudi v primeru spolzkega ali zasneženega cestišča ohranjalo stik s podlago in omogočalo kratko zaviralno pot.

Priporočamo, da ob vsakem nakupu novih pnevmatik opravite tudi test pnevmatik. Ta bo pokazal, da so zimske gume sava 205 55r16 zares kvalitetne in primerne za zimske razmere. Dimenzije 205 55r16 so primerne za osebna vozila, v naši spletni trgovini pa so na voljo tudi druge dimenzije linije sava eskimo.

Zimske gume sava 205 55r16 brez čakalnih vrst po ugodni ceni

Ko ocenite, da potrebujete nove zimske pnevmatike priporočamo, da si nove gume sava eskimo zagotovite v naprej, da se izognete čakalnim vrstam. Bolje je, da opremo kupite v vmesnih obdobjih, saj je zaloga takrat zagotovljeno polna, če želite zimske gume sava 205 55r16.

Priporočamo, da tudi menjavo opravite pred zadnjim rokom obvezne menjave iz letnih na zimske pnevmatike, saj vas lahko zima hitro preseneti. Z zgodnjo menjavo iz letnih v zimske pnevmatike zagotovite varnost na cestah, če se znajdete v nepričakovanem zametu, zato svetujemo, da si nove gume sava eskimo zagotovite čim prej.

Na naši spletni strani lahko po ugodnih cenah kupite gime sava eskimo dimenzij 205 55r16 za osebna vozila. Naša široka ponudba zagotavlja, da boste za svoje vozilo lahko kupili želeno opremo, ki bo kvalitetna in tem ohranjala vašo varnost na poti.

S premišljeno izbiro boste poskrbeli za varno vijuganje po razgibanih slovenskih cestah in hribih. Nakup lahko z doplačilom povišate tudi v nakup z menjavo in brez preglavic poskrbite za varnost med vožnjo pozimi. Vozilo nam preprosto pripeljete na dogovorjen termin in v nekaj urah bo pripravljeno na zimo.

nove gume sava eskimo

You may also like...