Gume za avto naj bodo čim bolj kakovostne

Avto gume predstavljajo edini stik vozila s cestiščem, zato jih moramo redno preverjati in jih v primeru obrabe tudi zamenjati. Od dobrega stanja gum je odvisna tako naša varnost kot varnost ostalih udeležencev v prometu. Če se pojavita tresenje krmila ali nenavaden hrup v potniški kabini, ali pa če je tlak v gumi nezadosten, zato nikar ne odlašajte s pregledom ali zamenjavo poškodovane pnevmatike.
Menjava pnevmatik je še posebej pomembna pred prihodom zime. Po zakonu morajo osebna vozila med 15. novembrom in 15.marcem biti opremljena s predpisano zimsko opremo. Za večjo varnost v prometu pa je letne z zimskimi pnevmatikami smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Hladnemu vremenu in zimskim razmeram so kos lahko le ustrezne zimske gume za avto, ki se od letnih ločujejo po sestavi pnevmatike in globini profila. Večja globina profila omogoča lažje odvajanje snega, vode in brozge izpod koles. Večje število lamel na profilu pa zagotavlja boljši oprijem pnevmatike s cestiščem ter stabilnost v snegu in ledu.
Kot obvezno zimsko opremo zakon določa 4 zimske gume za avto z oznako M+S (Mud+Snow) z minimalno globino profila 3 milimetre. Dopušča pa tudi 4 letne pnevmatike z minimalno globino profila 3 milimetre in snežne verige prave velikosti v priboru.

Vrhunske avto gume na obroke pri Petrol Ljubljana

Avtomobilske zimske gumeIščete kakovostne in cenovno ugodne zimske gume za avto znamk citroen c3, Berlingo ali c4 Picasso? Najdete jih na bencinskih servisih Petrol. Pri družbi Petrol Ljubljana se zavedamo, da je od kakovosti zimskih pnevmatik odvisna naša varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Žal se pri nakupu zimskih pnevmatik mnogi odločajo na podlagi nizke cene in ne kakovosti. Da bi vam zagotovili čim bolj brezskrbno zimsko vožnjo, vam družba Petrol Ljubljana ponuja številne ugodnosti. Ena izmed njih je posebna akcija zimskih gum, ki vam prinaša zares kakovosten, a obenem ugoden nakup zimskih pnevmatik. Nakup zimskih in letnih gum vam lahko olajšamo tudi z možnostjo nakupa na obroke.
Da bi gume za avto lahko kupili na obroke, potrebujete le Petrol Klub plačilno kartico, ki vam omogoča možnost nakupa tudi na 12 obrokov. Z njo boste obenem lahko kupovali vse izdelke in storitve, ki vam jih ponujamo. Pri tem boste zbirali zlate točke, ki vam bodo zagotovile tudi dodatne finančne ugodnosti.

You may also like...