Zimske gume za varno in zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah

Posebna sestava in globok profil zimske pnevmatike omogočata varno in zanesljivo vožnjo po snegu, ledu in nasploh v zimskih vremenskih razmerah. Več kavčuka v gumi zagotavlja mehkejšo strukturo gume, globina profila, ki je v primerjavi z letnimi večja, pa pripomore k lažjemu odvajanju vode, plundre in snega. Poleg tega imajo zimske pnevmatike večje število lamel, ki omogočajo, da je v stiku s tlemi kar največja površina pnevmatike, zaradi česar je tudi njen oprijem boljši.
Avtomobilske pnevmatike predstavljajo edini stik vašega vozila s cestiščem, zato je izbira ustrezne, predvsem pa kakovostne pnevmatike ključna. Od njene kakovosti je namreč odvisna naša varnost, pa tudi varnost drugih udeležencev v prometu. To pa je še posebej pomembno v zimskem času, ko je vožnja zaradi vremenskih razmer še zahtevnejša.

15. november – datum, ko je po zakonu letne gume treba zamenjati z zimskimi

Zimske gume - pnevmatikeDatum, ko moramo letne zamenjati z zimskimi pnevmatikami, poznamo vsi vozniki. Za večjo varnost v prometu pa je menjava smiselna takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Hladno vreme in zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, ustrezne pnevmatike pa omogočajo optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje vozila na cesti.
Zakon kot obvezno zimsko opremo za osebna vozila določa 4 zimske gume z oznako M+S (Mud+Snow) z minimalno globino profila 3 milimetre. Dopušča pa tudi 4 letne pnevmatike z minimalno globino profila 3 milimetre in snežne verige prave velikosti v priboru. Vse 4 pnevmatike morajo biti enake zgradbe, vrste in velikosti, na isti osi pa morajo biti gume istega proizvajalca, profila, nosilnosti in hitrostnega razreda.
Kljub temu, da je minimalna globina profila po zakonu 3 milimetre, pa je menjava zimske gume priporočljiva že takrat, ko profil doseže globino 4 milimetre. Takrat se namreč vozne lastnosti že bistveno poslabšajo in na mokrem cestišču lahko pnevmatike hitro izgubijo oprijem. Vozilo je takrat toliko težje usmerjati ali ustaviti.

Akcija Petrol prinaša prihranek pri nakupu zimskih pnevmatik

Vas zanima nakup vrhunskih in cenovno ugodnih avtomobilskih pnevmatik? Družba Petrol je pravi naslov za vas. Posebna akcija zimskih pnevmatik vam omogoča, da lahko po ugodnih cenah dobite vrhunske zimske pnevmatike Nokian Tyres in Hankook. Akcija vključuje tudi ostale priznane blagovne znamke, kot so Imperial, Dunlop, Sava, Michelin, Fulda, Goodyear, Debica, Kormoran in Infinity. Cenik popustov zimskih gum najdete na naši spletni strani, na njem pa lahko preverite, kakšni popusti veljajo za določene blagovne znamke.

You may also like...