Zimske gume za brezskrbno vožnjo v zimskih razmerah

Avtomobilske zimske gumeZa vožnjo v zahtevnih zimskih razmerah so primerne le zimske gume. Pri vožnji z letnimi vas lahko na poledeneli cesti hitro zanese, z njimi pa je še zlasti nevarno voziti po zasneženi cesti v klanec. Takrat lahko avtomobil začne neobvladljivo drseti, nesreča pa je v več primerih neizogibna. Zaradi posebne sestave in drugačne zmesi se zimske gume brez težav kosajo z zmanjšanim trenjem s podlago in tudi z nizkimi temperaturami. Več kavčuka v gumi zagotavlja pnevmatiki mehkejšo strukturo, globina profila, ki je v primerjavi z letnimi večja, pa pripomore k lažjemu odvajanju vode, plundre in snega. Večje število lamel omogoča, da je v stiku s tlemi kar največja površina pnevmatike, zaradi česar je tudi njen oprijem boljši.
Za brezskrbno vožnjo v zimskih razmerah vam družba Petrol ponuja vrhunske avtomobilske pnevmatike Nokian in Hankook, ki so iz leta v leto med najboljšimi na tržišču. Odlikuje pa jih tudi ugodna cena. O tem vas bo prepričal naš cenik popustov, ki jih prinaša naša posebna akcija zimskih gum.

Večja globina profila omogoča stabilnost zimskih gum

Le zadostna globina profila zimske gume bo omogočila dobro odstranjevanje vode in brozge izpod koles ter stabilnost v snegu in ledu. Kadar je na cesti več snega, je priporočljiva tudi uporaba snežnih verig.
Čeprav je zakonsko določena minimalna globina profila 3 milimetre, je zimske gume najbolje zamenjati, ko globina profila doseže 4 milimetre. Takrat se namreč vozne lastnosti poslabšajo, še posebej v deževju. Pnevmatike lahko izgubijo oprijem s cestiščem, zato vozila ni več mogoče usmerjati in ustaviti.
Globino profila merimo na najnižji točki med zarezami, pri čemer ne upoštevamo morebitnih izboklin na kotalni površini. Nekatere pnevmatike imajo celo označbe, ki nas opozarjajo, kdaj je dosežena zakonsko predpisana minimalna globina profila.

Ugodna cena zimskih gum – preverite cenik na spletni strani

Pri družbi Petrol vam pri nakupu zimskih pnevmatik ponujamo številne ugodnosti. Ena izmed njih je posebna akcija zimskih gum, ki vam prinaša tudi do 35 odstotkov višji prihranek. Poleg vrhunskih pnevmatik Nokian in Hankook so vanjo vključene tudi zimske gume Imperial, Dunlop, Sava, Michelin, Fulda, Goodyear, Debica, Kormoran in Infinitiy. Cenik popustov najdete na naši spletni strani, na njem pa lahko preverite, kakšna je cena določene blagovne znamke.
Zimske avto gume lahko kupite tudi na obroke. Pridobiti morate le Petrol Klub plačilno kartico, ki vam omogoča možnost nakupa tudi na 12 obrokov.

You may also like...