Zimske pnevmatike – menjava pnevmatik najbolj pomembna v zimskem času

Avtomobilske gume predstavljajo edini stik vozila s cestiščem, zato jih moramo redno preverjati in jih v primeru obrabe tudi zamenjati. Od dobrega stanja gum je odvisna tako naša varnost kot varnost ostalih udeležencev v prometu. Če se pojavita tresenje krmila ali nenavaden hrup v potniški kabini, ali pa če je tlak v gumi nezadosten, zato nikar ne odlašajte s pregledom ali menjavo pnevmatike.

Menjava pnevmatik je še posebej pomembna pred prihodom zime. Zakon o varnosti v cestnem prometu veleva, da moramo letne gume zamenjati z zimskimi najpozneje 15. novembra. Za večjo varnost v prometu pa je letne z zimskimi pnevmatikami smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Hladno vreme in zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, temu pa so lahko kos le ustrezne zimske pnevmatike. Od letnih se ločujejo po sestavi gume in globini profila. Večja globina profila omogoča lažje odvajanje snega, vode in brozge izpod koles. Večje število lamel na profilu pa zagotavlja boljši oprijem pnevmatike s cestiščem ter stabilnost v snegu in ledu.

Zimske pnevmatike - menjava

Petrol Ljubljana – ugodna in strokovna menjava pnevmatik

Bi radi kupili zimske gume za vozilo 4×4? Dobite jih lahko na vseh naših bencinskih servisih in servisnih delavnicah TipStop Vianor. V naših prodajalnah boste  našli tako letne kot zimske pnevmatike priznanih blagovnih znamk za vse vrste vozil. Ponudbo vrhunskih pnevmatik  Nokian Tyres in Hankook dopolnjujejo tudi gume Infinity, Dunlop, Sava, Michelin, Fulda, Goodyear,  Debica, Kormoran in Infinity.

Menjava pnevmatik bo opravljena hitro in strokovno, vi pa se boste še naprej vozili varno, tiho, udobno in brez tresljajev. Kakovostno, ustrezno in redno centriranje pnevmatik in platišč zagotavlja visoko stopnjo voznega udobja, dolgo življenjsko dobo pnevmatik, predvsem pa zmanjšuje obrabo vitalnih zglobov podvozja.

Po zimske pnevmatike na Petrol Ljubljana – ugodna cena

Pri družbi Petrol Ljubljana se zavedamo, da kakovost pnevmatike, še posebej zimske, vpliva na varno in zanesljivo vožnjo. Žal se pri nakupu zimskih pnevmatik mnogi odločajo na podlagi nizke cene in ne kakovosti. Da bi vam zagotovili čim bolj brezskrbno zimsko vožnjo, smo za vas pripravili posebno akcijo. Akcija zimskih gum vam bo omogočila zares kakovosten, a obenem ugoden nakup zimskih pnevmatik. Cenik, na katerem se nahajajo popusti za določene blagovne znamke, se nahaja na naši spletni strani.

 

 

 

 

You may also like...