Zimske gume za avto kos zahtevnim zimskim razmeram

Zimske avto gume

Osebna vozila morajo med 15. novembrom in 15.marcem biti opremljena s predpisano zimsko opremo. Kot obvezno zimsko opremo zakon določa 4 zimske gume z oznako M+S (Mud+Snow) z minimalno globino profila 3 milimetre. Dopušča pa tudi 4 letne pnevmatike z minimalno globino profila 3 milimetre in snežne verige prave velikosti v priboru. Vse 4 avtomobilske pnevmatike morajo biti enake zgradbe, vrste in velikosti, na isti osi pa morajo biti pnevmatike istega proizvajalca, profila, nosilnosti in hitrostnega razreda.

Za večjo varnost v prometu je letne z zimskimi pnevmatikami smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Hladno vreme in zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, ustrezne zimske pnevmatike pa omogočajo optimalno varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje vozila na cesti. Zmes zimske gume pnevmatikam omogoča, da se brez težav kosajo z zmanjšanim trenjem s podlago in z nizkimi temperaturami. Večja globina profila omogoča lažje odvajanje vode, brozge in snega izpod koles. Večje število lamel na profilu pa zagotavlja boljši oprijem pnevmatike s cestiščem ter stabilnost v snegu in ledu.

Po najcenejše gume za vozila različnih blagovnih znamk na Petrol

Razmišljate o nakupu kakovostnih zimskih avtomobilskih pnevmatik po ugodni ceni? Potem je Petrol pravi naslov za vas. Na vseh bencinskih servisih in servisnih delavnicah TipStop Vianor vam nudimo vrhunske pnevmatike za avto blagovnih znamk Nokian Tyres, Hankook in Imperial. Na voljo so tudi avto gume vseh ostalih proizvajalcev pnevmatik za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV vozila. Sodeč po številnih  testih, ki jih izvajajo priznane avtomobilistične zveze in revije, so pnevmatike Nokian Tyres in Hankook iz leta v leto med najboljšimi na tržišču. Še posebej odlično so se izkazale zimske pnevmatike Nokian wr d3.

Akcija zimskih gum prinaša znaten prihranek

Pri nakupu avtomobilskih pnevmatik, tako letnih kakor zimskih, ni vedno smiselno gledati na razlike v ceni. Pnevmatike so namreč edini stik vozila s cestiščem, zato je nujno, da so čim bolj kakovostne. To še zlasti velja za zimske gume, saj je v hladnejšem delu leta vožnja zaradi vremenskih razmer še zahtevnejša. Ne pozabite, vaša varnost je na prvem mestu, zato naj vas pri nakupu avtomobilskih pnevmatik nikoli ne vodi zgolj cena.

A brez skrbi, pri nas vam za nakup kakovostnih avto gum ne bo treba seči globoko v žep. Naša akcija zimskih gum prinaša znaten prihranek. Cenik popustov se nahaja na naši spletni strani, na njem pa lahko preverite, kakšni popusti veljajo za določene blagovne znamke.

 

 

 

You may also like...