Predelava avta na plin tudi pri vozilih na diesel pogon

Najpomembnejši prednosti avta na plin sta cenejša in okolju prijaznejša vožnja. Cena avtoplina je v primerjavi z bencinom do 50 odstotkov nižja, kar prinaša kar za polovico nižje mesečne stroške za nakup goriva. Vozila, ki delujejo na LPG, v ozračje ne sproščajo trdih delcev, njihovi izpusti strupenih plinov pa so manjši od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem. Izpusti CO2 so na primer za 20 % nižji, kar pripomore k omejevanju učinka tople grede.

Predelava avta na plin pa blagodejno vpliva tudi na delovanje motorja vozila. Tek motorja bo tišji, njegovi cilindri se bodo manj obrabljali. Daljšo življenjsko dobo bodo imeli tudi motorno olje, katalizator in lambda sonda, posledično pa tudi motor.
Predelava vozila je priporočljiva predvsem za vozila na bencinski pogon, saj je predelava avtomobilov na diesel pogon občutno dražja. Cena vgradnje avtoplinskega sistema v vozilo na bencinski pogon se giblje med 1000 in 1500 evri, medtem ko je predelava dizla na plin lahko tudi za nekaj tisoč evrov višja.
Novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila. Investicija v predelavo vozila na avtoplin pa se vam lahko povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih.

Predelava avta na plin preprosta operacija

Predelava avta na plin - cenaS tehničnega vidika je vgradnja plina v vozilo povsem preprosta, saj ne gre za poseg v vitalne dele vozila, ampak dela potekajo ob motorju. Bencinski del ostane nedotaknjen, dogradijo pa se rezervoar, napeljava, uparjalnik in sistem vbrizgavanja plina. Rezervoar za plin najpogosteje vgradimo v prtljažnik nad osjo kolesa, pravokotno ali vzporedno glede na smer vožnje. Rezervoarji v obliki avtomobilske gume se vgradijo v prostor, ki je sicer namenjen rezervni pnevmatiki, pritrdijo pa se s posebnimi sponami, ki zagotavljajo njihovo stabilnost.
V primerjavi z bencinskim rezervoarjem je rezervoar za plin izdelan iz okrepljenega materiala, zato lahko ob morebitnih trkih zdrži tudi velike pritiske. Za dodatno varnost skrbi tudi poseben varnostni ventil, ki prepreči uhajanje plina v avtu. Če do vžiga plina vseeno pride, pa plin zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina.

Nikar ne odlašajte. Ne glede na to, ali vaše vozilo poganja bencin ali diesel, se še danes odločite za avto na plin v Ljubljani. Plineks vam po celi Sloveniji nudi tudi predelave dizla. Predelava avta na plin je ugodna, poleg kakovostne vgradnje plinskega sistema pa vam nudimo tudi strokoven pristop pri nadaljnjem servisiranju vozila.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.