Poraba plina

Zmanjšajte stroške porabe goriva: podobna povprečna poraba goriva, a občutno nižja cena

Poraba plina je zagotovo glavni razlog, zaradi katerega se vse več ljudi odloča za predelavo avta na plin. Poraba pa ni edina prednost avtomobila na plin. Poleg zmanjšanja porabe goriva – pri čemer imamo v mislih predvsem stanje v vaši denarnici –  lahko namreč govorimo tudi o ekološko varčni vožnji, dodatna odlika, s katero se lahko pohvali avtomobil na plin, pa je tudi daljša življenjska doba motorja.

Primerjava med gorivi (povprečna poraba)

honda legend na plinOsredotočili se bomo predvsem na primerjavo med porabo plina in porabo bencina. Predelava avta na plin je namreč za zdaj najbolj smiselna prav v primeru, da imate vozilo z bencinskim motorjem, manj pa pri dizelskih motorjih. Povprečna poraba goriva pri plinu in bencinu je sicer precej podobna. Poraba plina na 100 km tako znaša slabih 10 l. Pri tem moramo seveda upoštevati, da je poraba plina na 100 km odvisna od cestišča, tipa vozila, hitrosti ipd., vendar to velja tudi za povprečno porabo goriva pri vozilih z bencinskim motorjev. Tako pridemo do ugotovitve, da ob primerljivih pogojih ni bistvene razlike med povprečno porabo goriva. Kaj je torej razlog, da se v povezavi z avtomobili na plin kljub temu pogosto govori o zmanjšani porabi goriva? Odgovor seveda dobimo, če pobliže pogledamo trenutne cene – liter avtoplina je namreč v povprečju približno dvakrat cenejši kot liter bencina. Zmanjšano porabo goriva pa je mogoče razumeti tudi v že omenjenem ekološkem smislu – ta vrsta goriva namreč predstavlja izrazito zmanjšano obremenitev za okolje, kar je v današnjih časih vse bolj pomemben dejavnik, ko primerjamo različne tipe goriv, njihove prednosti in slabosti.

 

Enostavna pot do zmanjšanja stroškov porabe goriva

Konkretnejši izračun prihranka je mogoč na podlagi podatka o povprečnem številu kilometrov, ki jih letno prevozite, tako pa lahko ocenite tudi, v kolikšnem času se vam bo investicija v predelavo avtomobila povrnila. Če na primer letno prevozite 25 000 kilometrov, boste v primerjavi z bencinom v enem letu za gorivo porabili dobrih 1200 € manj, kar v petih letih znese več kot 6000 € prihranka. Pri G-1 pa vam poleg tega nudimo še posebej ugodno ceno vgradnje rezervoarja za plin, možnost obročnega odplačevanja (v primeru izbire EKOkredita celo brez obresti) in 7-letno garancijo na opravljeno storitev.

S predelavo do zmanjšanja porabe goriva. Preveri več na www.vsi.si/avtoplin-g-1/lpg

 

You may also like...