Avtoplin – vožnja na lpg prinaša predvsem nižje stroške za nakup goriva

Avtoplin je utekočinjen naftni plin (UNP oz. LPG), mešanica butana in propana, ki je prilagojena za uporabo v vozilih. Njegova uporaba je postala najboljša alternativa klasičnim pogonskim gorivom, saj se cena slednjih nenehno dviguje in je v primerjavi z avtoplinom v povprečju za kar 50 odstotkov višja. Z uporabo avtoplina se stroški za nakup goriva skoraj prepolovijo, zato se vse več voznikov odloča za predelavo svojega vozila na avtoplin v kombinaciji z bencinom ali pa celo za nakup vozila na plin.

Vožnja na lpg tako prinaša nižje mesečne stroške goriva, hkrati pa prispeva k ohranjanju čistejšega planeta. Pri izgorevanju avtoplina se namreč v ozračje izpušča precej manj škodljivih emisij. Čisto izgorevanje pa ugodno vpliva tudi na vitalne dele vozila. Zaradi manjše obrabe mehanskih delov motorja (cilindrov) je daljša tudi življenjska doba motornega olja in izpušnega sistema.

Vgradnja avtoplina hitra in enostavna, predvsem pa ugodna

Cena avtoplinaVgradnja plinskega sistema v vozila je po zaslugi najnovejše tehnologije možna v vsa vozila na bencinski in dizelski pogon. Predelava avta na plin je sicer bolj priporočljiva pri vozilih na bencinski pogon, saj predelava pri dizelskih motorjih prinaša prevelike stroške in jo mnogi odsvetujejo.
Predelava avtomobila na avtoplin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva nobene mehanske predelave motorja, saj vgradnja plina poteka ob njem. Bencinski del ostane nedotaknjen, dogradijo se napeljava, uparjalnik, sistem vbrizgavanja plina in rezervoar. Tega običajno s posebnimi sponami, ki zagotavljajo stabilnost, pritrdimo v prostor za rezervno kolo.
Po zaslugi plinskega rezervoarja, izdelanega iz okrepljenega materiala, ki v primeru trkov ali nesreče zdrži velike pritiske, je vožnja na lpg varnejša od vožnje na bencin. Za dodatno varnost poskrbi tudi poseben varnostni ventil, ki preprečuje plinu, da bi uhajal.

Ugodna cena avtoplina Q Max LPG

Avtoplin Q Max LPG je dostopen na 71 bencinskih servisih Petrol po vsej Sloveniji in skupno na kar 165 bencinskih servisih Petrol doma in v tujini. Predelave vozil na plin izvajamo na naših servisnih delavnicah Tip Stop Vianor, kjer vgrajujemo vrhunski plinski sistem. Na petih lokacijah po Sloveniji – v Ljubljani, Celju, Novem Mestu, Škofji Loki in Sežani – vam bomo ponudili strokoven pristop h kakovostni predelavi in nadaljnjemu servisiranju vozil.

Nikar ne odlašajte – avto na plin je investicija v prihodnost.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.