Motoristična čelada eden temeljnih pogojev za varno vožnjo z motorjem

Motoristična čelada

Motoristična čelada vam ob morebitnem padcu z motorjem lahko reši življenje, zato sodi med najpomembnejši del motoristične opreme. Vožnja brez čelade za motorje ni dovoljena – nujno jo mora nositi prav vsak voznik motocikla. Prav tako pa tudi njegov morebitni sopotnik. Vaša varnost je na prvem mestu, zato pri nakupu motoristične čelade nikar ne glejte na ceno, temveč na kakovost in udobje. Popolnoma zanesljiva in varna je namreč le neoporečna motoristična čelada, kot je na primer HJC čelada za motor.

Motoristične čelade so se v zadnjih desetletjih tako izpopolnile, da lahko danes vsak motorist najde pravo motoristično čelado zase. Pri izbiri motoristične čelade je v prvi vrsti treba upoštevati vrsto motorja, pa tudi vaše izkušnje in razdaljo, ki jo nameravate prevoziti. Čelade za motor se namreč po kakovosti in dizajnu razlikujejo glede na profil voznika. Če vozite predvsem cestni motor, naj bo čelada čim bolj zaprta in čvrsta. Pri vožnji čoperja si lahko privoščite tudi bolj odprto, preprostejšo čelado. Čelada za skuter je sicer cenejša, vendar pa tudi manj varna od čelade za motor. Prav posebna vrsta motoristične čelade pa je motokros čelada, ki se tudi na videz precej razlikuje od vseh drugih.

 

 

Med priznanimi blagovnimi znamkami tudi HJC

V moto trgovini KMC boste našli visokokakovostne čelade za motorje priznanih znamk, kot so Kappa, Airoh in HJC. Prepričani smo, da se bo našla prava motoristična čelada za vaš motor. Ob nakupu motoristične čelade pa je pomembno še nekaj. Zavedati se moramo namreč, da bomo čelado najverjetneje uporabljali vsaj nekaj let. Motoristična čelada HJC mora zato nuditi čim večjo zaščito in tudi udobje, zato izberite pravo velikost čelade.

Razmišljate o nakupu integralne športno potovalne čelade? Pravo izbiro predstavlja motoristična čelada HJC RPHA ST, izdelana iz kompozitov – Fiberglass-a z majhno težo, z notranjim vizirjem in odličnim prezračevanjem. HJC R-PHA ST je odlična motoristična čelada za zahtevnejšega uporabnika.

 

 

Motoristična čelada HJC

You may also like...