Hitri servis za avto

Hitri servis za avto poskrbi za brezhibno in varno delovanje

Po zaslugi rednega vzdrževanja bo vaše vozilo delovalo brezhibno, vaša vožnja pa bo bistveno varnejša. Hitri servis za avto vključuje osnovni pregled in popravilo avtomobila, s katerima preprečimo večje okvare, ki bi lahko vplivale na varnost na cesti. Obenem pa redni servis podaljšuje življenjsko dobo vašega avtomobila. Reden računalniški pregled oz. diagnostika vozila nam namreč  omogoča odkrivanje še tako majhnih napak v notranjosti vozila, ki počasi, a vztrajno lahko privedejo do mnogo hitrejše obrabe sistemov. S pravočasnim odkrivanjem teh napak pripomoremo h konstantnemu obnavljanju sistemov, ki zato zdržijo precej dlje. Vi pa tako lahko prihranite veliko denarja, ki bi ga sicer namenili za popravila.

Na hitri servis za avto je vozilo treba pripeljati po vsakih 15.000 prevoženih kilometrih oziroma enkrat letno, tudi če takšne razdalje v navedenem obdobju ne prevozite. Vaše vozilo bo na servisu doživelo temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov in podvozja. Za stabilno in varno vožnjo ter za daljšo življenjsko dobo vaših pnevmatik je ključna zlasti pravilna optična nastavitev podvozja oz. avtooptika. V hitri servis pa je vključena tudi menjava olja in ostalih tekočin, zavornih ploščic, svečk in filtrov. Posebna pozornost je namenjena  klimatskim napravam, saj si tudi te zaslužijo redno in pravilno nego.

Avtooptika in računalniška diagnostika ključni za redno vzdrževanje vozila

Hitri servis za avto in avtooptikaPri pregledu podvozja se med drugim opravi optična nastavitev podvozja oz. avtooptika, ki predstavlja eno najpomembnejših vzdrževalnih opravil za avtomobile. Zagotavlja namreč pravilno usmerjenost pnevmatik. Enakomerna naravnanost vseh štirih koles na vozilu je ključnega pomena za stabilno in varno vožnjo, pa tudi za dolgo življenjsko dobo vaših pnevmatik. Če avtooptika ni izvedena, lahko pnevmatike zelo hitro postanejo nestabilne in se tudi hitreje obrabijo. Obrabljene gume ogrožajo tako vašo varnost kot varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Zato moramo avtomobilske pnevmatike redno preverjati in jih v primeru obrabe tudi zamenjati.

V sodobnih avtomobilih večino napak zabeleži že računalnik avtomobila. Zabeležene napake in odstopanja lahko preverimo z običajnim prenosnim računalnikom in seveda ustrezno programsko opremo. Na podlagi teh zaznamkov se mehaniki veliko lažje lotijo odpravljanja težav, saj je vzrok za napako že znan. Računalniška diagnostika vozila lahko tudi najmanjše napake odkrije pravočasno in tako prepreči kasnejše okvare ali nemara celo nesreče. Zato je redni hitri servis za avto tako pomemben.

Nikar ne odlašajte in obiščite servisne delavnice Tip Stop Vianor. Hitri servis za avto bo opravljen kakovostno in zanesljivo, predvsem pa po ugodni ceni.

You may also like...