Avtooptika – nastavitev podvozja

Brezhibno naravnano podvozje povečuje stabilnost vozila na cestišču

Avtooptika na Tip Stop VianorČe si želimo voziti varno in zanesljivo, mora biti avtooptika urejena. To pomeni, da se podvozje nastavi na točno določene parametre, ki skrbijo za to, da je vozilo na cestišču vodljivo, stabilno in vedno pravilno usmerjeno. Pravilno nastavljena avtooptika bo zmanjšala obrabo pnevmatik, porabo goriva in obrabo mehanskih delov avtomobila. Vožnja z avtom, katerega avtooptika je ustrezno nastavljena, bo tiha, prijetna, udobna in brez vibracij. Ker bo gibanje vozila povsem sinhrono z obračanjem volana, boste bolj prepričani o svoji legi in premikih na cesti, kar bo bistveno pripomoglo k varnosti vaše vožnje. Nastavitve avtooptike se sicer razlikujejo od vozila do vozila, vendar so avtomehaniki v naših servisnih delavnicah usposobljeni za nastavitev avtooptike pri najrazličnejših vozilih. Pri nastavljanju avtooptike uporabljamo moderne naprave, ki jih odlikuje izjemna natančnost merjenja dolžin in kotov. Z njihovo pomočjo lahko podvozje nastavimo točno tako, kot to zahteva proizvajalec vozila.

Zavedati se moramo, da lahko vožnja po luknjah, robu ceste in robnikih pločnikov spremeni kot kolesa, kar sčasoma privede do večjih poškodb na avtomobilu. Zato se pravočasno odločite za nastavitev avtooptike in preprečite nadaljnjo škodo.

Vulkanizerske storitve: menjava gum, centriranje gum

Za varno vožnjo po cestišču potrebujemo poleg pravilno nastavljene avtooptike tudi gume, ki so primerne za določen letni čas. Zimske gume uporabljamo (po zakonu) med 15. novembrom in 15. marcem, v preostalem času pa naj bi uporabljali letne gume. Zimske gume se med seboj bistveno razlikujejo po lastnostih, zato je prav, da ob prehodu sezone opravimo strokovno menjavo pnevmatik. V avtomehaničnih delavnicah Tip Stop Vianor lahko poleg menjave gum opravite tudi centriranje gum.

Vljudno ste vabljeni, da nas obiščete in pri nas opravite storitve avtooptike, menjavo in centriranje gum ali katero drugo storitev iz naše široke ponudbe. Vse avtomehanične in vulkanizerske storitve opravljajo prijazni in usposobljeni avtomehaniki, ki jim zadovoljstvo strank pomeni največjo pohvalo za delo. Obiščite nas in se prepričajte na lastne oči!

You may also like...