Polnjenje avtoklime

Da vas bo avto klima poleti prijetno hladila

Polnjenje avtoklime na Vianor servisuVečina od nas si želi, da bi poleti ob pritisku na gumb za klimo v nas v trenutku začel pihati osvežujoč hladen zrak. Ob tem pa večina zlahka pozabi na dejstvo, da tudi avtoklima potrebuje polnjenje in redni servis, da deluje pravilno. Servis avto klime naj bi se izvajal periodično na približno vsake dve leti. Če polnjenje in vzdrževanje klime v avtu zanemarimo za dolgo časa, potem se lahko v njej začnejo razvijati mikroorganizmi oz. bakterije in plesen. Te povzročajo neprijeten vonj zraka iz avto klime, prav tako pa lahko zelo škodujejo našemu zdravju. Bakterije in plesni imajo še posebej rade avto klime, ki se redko uporabljajo. Avtoklima, ki dolgo ni bila napolnjena, ima poleg tega občutno zmanjšano moč hlajenja.

Kaj obsega servis oz. vzdrževanje klime v avtu?

V avtomehaničnih delavnicah Tip stop Vianor bomo strokovno pregledali in opravili polnjenje vaše avtoklime. Postopek servisiranja klime obsega izsesavanje starega hladiva (plina), olja in barvila, čiščenje in dezinfekcijo klime (uničenje škodljivih mikroorganizmov), vakuumiranje in preverjanje tesnosti sistema, polnjenje avtoklime z novim hladivom, olje in barvilo v točno določenih količinah ter pregled filtrov.

Po opravljenem servisu in polnjenju bo vaša avto klima delovala optimalno. Izognili se boste tudi možnosti nastanka večjih poškodb na avto klimi, katerih popravilo stane veliko več kot reden servis avto klime. Za polnjenje avtoklime in njeno vzdrževanje se je najbolje odločiti še pred nastopom poletne sezone, saj se lahko takrat na avtoservisih pojavi gneča.

Zakaj bi odlašali s polnjenjem avtoklime?

Razlogov za odlašanje pravzaprav ni – storitev polnjenja avtoklime namreč opravimo hitro, profesionalno in po ugodni ceni. Vse, kar potrebujete storiti, je to, da pripeljete vaš avtomobil v eno izmed naših 16 avtomehaničnih delavnic Tip Stop Vianor, ki se nahajajo skorajda v vsaki slovenski regiji. Seznam lokacij boste našli na naši spletni strani. Tako boste najlažje ugotovili, katera izmed delavnic vam je najbližja. Na spletni strani je poleg lokacij opisana tudi bogata ponudba storitev (sevis, avtooptika, menjava pnevmatik,…), ki vam jo nudijo avtomehanične delavnice Tip Stop Vianor širom Slovenije. Sem sodijo poleg polnjenja avtoklime še storitve avtopralnice, avtooptika, vulkanizerske storitve, servisiranje vozil in številne druge storitve. Vljudno vabljeni k obisku!

You may also like...