CPP testi za vozniški izpit namenjeni preverjanju znanja

Najbolj običajna pot do vozniškega izpita vodi kandidata do ene od številnih avtošol. Med katerimi se je kot dobra avtošola uveljavila tudi 3D avto šola. Po vpisu v šolo vožnje se kandidat za voznika najprej vpiše v tečaj cestno-prometnih predpisov. Tečaj CPP, kateremu sledijo testi, traja 20 šolskih ur (praviloma en delovni teden, približno 3 ure dnevno), prisotnost na njem pa je obvezna. Dobra avtošola 3D tečaj cestno-prometnih predpisov izvaja vsakih 14 dni. Po zaključenem tečaju pridejo na vrsto CPP testi za vozniški izpit, ki se opravljajo pred republiško komisijo. Med testi za vozniški izpit so CPP testi namenjeni zgolj preverjanju znanja in ne veljajo kot opravljeni izpit. Za uspešno opravljene se CPP testi za vozniški izpit štejejo, ko kandidat pravilno odgovoriti na najmanj 90 odstotkov vprašanj.

Ko so CPP testi za vozniški izpit opravljeni, sledi praktični del, ki je sestavljen iz treh delov:

  • priprava na vožnjo in ugotavljanje tehničnega stanja vozila;
  • preizkus spretnosti pri vožnji z vozilom, ki poteka na poligonu ali na drugi neprometni površini;
  • preizkus ravnanja pri vožnji vozila v cestnem prometu v naseljih in izven njih, kjer je to mogoče, pa tudi na cestah, rezerviranih za motorna vozila, in avtocestah.

CPP testi

3D je dobra avtošola tudi zaradi vrhunsko usposobljene ekipe

Šola vožnje 3D je dobra avtošola tudi po zaslugi vrhunsko usposobljene ekipe inštruktorjev, ki znajo spodbujati, motivirati, se prilagoditi in pomagati vsakemu kandidatu posebej. Priprava bodočih voznikov na samostojno in varno udeležbo v cestnem prometu še nikoli ni bila tako lahka.

Za vožnjo različnih kategorij motornih vozil veljajo različne starostne omejitve. Kandidat za voznika se sme v šoli vožnje začeti usposabljati, če mu ne manjka več kot šest mesecev do starosti, predpisane za pridobitev pravice vožnje vozila posamezne kategorije. Usposabljanje za vozniški izpit se lahko prične pri 17,5 letih, k izpitni vožnji pa lahko kandidat pristopi po dopolnjenem 18. letu in ko ima opravljenih najmanj 20 ur vožnje, kot je predpisano po zakonu. Lahko pa kandidati pridobivajo vozniški izpit že pri 16 letih, vendar mora v tem primeru kandidat do dopolnjene polnoletnosti voziti s spremljevalcem.

Bi se radi prijavili na tečaj CPP? Testi oz. pole za vozniški izpit, npr. B kategorija, s katerimi vadimo v avtošoli 3D, predstavljajo odličen pripomoček za učinkovito pripravo na teoretični del vozniškega izpita. Obiščite nas in se prepričajte sami, kako dobra avtošola smo. Vabljeni.

You may also like...