Avtoklima – polnjenje

Avtoklima – polnjenje in servis še pred vročim poletjem

Ko boste vozilo v naš avto center Velič pripeljali na servis, bodo naši mehaniki med drugim preverili tudi, ali pravilno deluje avtoklima. Polnjenje avtoklime je ob rednem vzdrževanju vozila potrebno le občasno in je cenovno ugodno. V kolikor pa za klimatsko napravo v svojem jeklenem konjičku ne skrbite ustrezno, ni redno pregledovana in vzdrževana, je potrebno večje popravilo oz. servis. Še pred poletjem, ko bo avto klima resnično nujna, se oglasite v našem avto centru Velič, kjer bomo poskrbeli, za pravilno in nemoteno delovanje.

 

 

Polnjenje avtoklimeAvtoklima : polnjenje in vzdrževanje po ugodnih cenah

S sodobno in profesionalno opremo v naši avtomehanični delavnici poskrbimo, da bo avtoklima brezhibno delovala. Polnjenje, ko je to potrebno, je namreč ključnega pomena za dolgo življenjsko dobo avtoklime. Polnjenje z ustrezno količino primernega polnila vam bo omogočilo optimalno delovanje in prijetno vožnjo. Zagotavljamo vam, da bo klimatska naprava v vašem vozilu ob vsakem servisu pregledana in preizkušena. Z rednim servisiranjem v naši avtomehanični delavnici, pa boste tudi prihranili. Če je avto klima pravilno vzdrževana in brezhibno deluje je poraba goriva nižja, obraba počasnejša, polnjenje pa posledično manj pogosto.

 

 

Avto klima – delovanje je odvisno od rednega in pravilnega vzdrževanja

Avto klima potrebuje polnjenje, saj tesnila niso stoodstotna in hladilni plin vseskozi po malem uhaja. Priporočamo, da nam vsaj vsaki dve pustite pregledati učinkovitost klime, saj lahko z rednim vzdrževanjem cevi in tesnil podaljšamo njeno življenjsko dobo in upočasnimo uhajanje plina. Vseeno pa je po nekaj letih uporabe, običajno potrebno izvesti tudi obsežnejši servis. Sčasoma in uporabo namreč pride do do slabšega delovanja avto klime. Delovanje je oslabljeno, lahko pa celo popolnoma odpove, kar pomeni, da avto klima ne hladi. V takšnem primeru je potrebno izčrpati plin in ga prečistiti, dotočiti manjkajočo količino, včasih pa celo zamenjati in namestiti nove rezervne dele. Če vaša avto klima ne hladi, se oglasite pri nas in poskrbeli bomo, da se boste ohlajeni odpeljali v poletje.

You may also like...