Predelava avtomobila na plin

Predelava avta na plin za varčno, varno in okolju prijazno vožnjo

Nizka cena avtoplina, ki posledično prinaša cenejšo vožnjo, je eden glavnih razlogov, da se vse več voznikov odloča za predelavo svojega vozila na avtoplin. Cena avtoplina je v primerjavi z bencinom namreč tudi za polovico nižja, prav za toliko pa se lahko zmanjšajo mesečni stroški za nakup goriva. Avto na plin je prijazen tudi do okolja, saj v ozračje ne sprošča trdih delcev, njegovi izpusti strupenih plinov pa so manjši od izpustov vozil na bencinski ali dizelski pogon. Predelava avtomobila na plin pa blagodejno vpliva tudi na delovanje motorja vozila. Tek motorja bo tišji, njegovi cilindri se bodo manj obrabljali. Daljšo življenjsko dobo bodo imeli tudi motorno olje, katalizator in lambda sonda, posledično pa tudi motor.

Vozilo na plinski pogon je v primerjavi z vozilom na bencinski ali dizelski pogon tudi varnejše. Plin se namreč nahaja v rezervoarju, izdelanem iz okrepljenega materiala, zato v primeru trkov ali nesreče zdrži velike pritiske. Za dodatno varnost skrbi tudi poseben varnostni ventil, ki prepreči uhajanje plina v avtu. Če do vžiga plina vseeno pride, pa plin zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina.

Preprosta in hitra predelava avta na plin

Pri vgradnji avtoplina v vozilo ne gre za poseg v vitalne dele vozila, ampak dela potekajo ob motorju. Bencinski del tako ostane nedotaknjen, dogradijo pa se rezervoar, napeljava, uparjalnik in sistem vbrizgavanja plina. Rezervoar za plin najpogosteje vgradimo v prtljažnik, navadno v prostor, ki je sicer namenjen rezervni pnevmatiki. Precej enostavna je tudi uporaba avtoplinskega sistema. Preklapljanje med enim in drugim gorivom namreč poteka samodejno.

Predelava avtomobila na plin

Predelava dizla na plin ni tako pogosta

Predelava avta na plin je priporočljiva predvsem za vozila na bencinski pogon, saj je vgradnja avtoplina v vozilo na dieselski pogon oziroma predelava dizla na plin občutno dražja in jo zato mnogi odsvetujejo. Cena vgradnje avtoplinskega sistema v vozilo na bencinski pogon se giblje od 690 eur naprej.

Novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila. Investicija v predelavo vozila na avtoplin pa se vam zahvaljujoč nizki ceni plina lahko povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih.

You may also like...