Servis avtomobila

Servis avtomobila – redno vzdrževanje osebnih in tovornih vozil pri Petrol Ljubljana

Servis avtomobila LjubljanaDa bo vaš jekleni konjiček brezhibno deloval in tako pripomogel k večji varnosti na cesti, ga je treba enkrat na leto oziroma na vsakih 15.000 prevoženih kilometrov peljati na redni servis avtomobila. S pravočasnim odkrivanjem napak pripomoremo h konstantnemu obnavljanju sistemov, ki zato zdržijo precej dlje. Z rednim računalniškim pregledom vozila zato lahko prihranite veliko denarja, ki bi ga sicer namenili za popravila. Tudi vaša vožnja bo bistveno varnejša.

Vsak redni servis avtomobila vsebuje temeljit pregled zavor, amortizerjev, izpušnih sistemov, podvozja ter klimatskih naprav. Med najpomembnejšimi opravili pa je zagotovo menjava zavornega olja pri motorju. Brez podmazovanja namreč nastane trenje, ki obrablja motor, s podmazovanjem pa poskrbimo tudi za čisto olje.

Menjava zavornega olja prepreči trenje pri motorju

Menjava zavornega olja pri motorju je potrebna na vsakih 10.000 do 15.000 prevoženih kilometrov, izvaja pa se takrat, ko je motor avtomobila še topel. Menjava olja za osebna in dostavna vozila je možna skoraj na vseh Vianorjevih prodajnih mestih. Poleg menjave olja se lahko odločite tudi za nakup motornega olja, oljnih filtrov in različnih masti.

Pri menjavi vašega motornega olja smo prijazni do okolja. Poskrbimo namreč, da so nevarni odpadki, kot so odpadno olje in stari oljni filtri, ustrezno odstranjeni.

Servis in popravilo izpušnih sistemov

Izpušni sistem skrbi za odvajanje in omejevanje izpusta plinov, ki nastajajo pri izgorevanju goriva. Obenem pa tudi uravnava hrup, izboljšuje izkoristek motorja ter prispeva k izboljšanju moči in navora motorja. Čas za servis izpušnih sistemov je odvisen predvsem od dolžine prevoženih kilometrov in od pogostosti voženj, in ne toliko od tega, kdaj je bil izpušni sistem nameščen. Pri vozilih, ki se večinoma uporabljajo za kratke vožnje po mestu, je življenjska doba izpušnih sistemov precej krajša kot v primeru tovornih vozil, ki se v glavnem vozijo na dolgih relacijah, zato se servis izpušnih sistemov opravlja pogosteje. Na krajših razdaljah se izpuh namreč ne segreje dovolj, da bi izgorel vodno paro iz motorja, kar posledično privede do hitrejše korozije.

Če zaznate nenavadne zvoke, ki prihajajo iz izpušnega sistema, npr. bobnenje, pokanje ali ropot, je najbolje, da vaše vozilo čim prej pripeljete na hitri servis avtomobila v eno od servisnih delavnic Tip Stop: Ljubljana, Maribor, Celje, Murska Sobota, Novo Mesto, Dobrna, Sežana, Prevalje ali Podpeč.

Poleg avtomehaničnih in vulkanizerskih storitev vam nekatere servisne delavnice Tip Stop omogočajo tudi čiščenje vozila. Avtomatska avtopralnica bo poskrbela, da bo vaše vozilo čisto in sijoče.

You may also like...