Platišča alu (aluminijasta) za različne tipe avtomobilov, kot so Škoda, Hyundai …

Platišča alu so v primerjavi z jeklenimi platišči estetsko veliko bolj privlačna, vendar pa estetika ni edini razlog, zakaj so aluminijasta platišča tako priljubljena. Ena izmed prednosti alu platišč je, da pripomorejo k zmanjšanju teže nevzmetenih mas. Zakaj je to tako pomembno, se morda sprašujete? Gre za eno najbolj pomembnih stvari pri vozilu, ki vplivajo na stabilnost vozila. Nevzmtena masa je namreč tisti del vozila, ki ni odvisen od dodatkov, kot so platišča, pnevmatike ali zavore. Prav zaradi tega je ta del najbolj izpostavljen nepravilnostim na cesti. Platišča alu poskrbijo za zmanjšanje nevzetene mase in na tak način omogočajo bolj natančno upravljanje z vozilom in boljše obnašanje vozila v zavojih. Prav tako pa platišča alu pripomorejo k boljšemu pospeševanju in zaviranju. Platišča alu so izredno kakovostna in trdna, zato so deformacije takšnih platišč bolj redke. Aluminijasta platišča so tudi odličen toplotni prevodnik, ki pospešeno odvaja toploto od zavor. To pomeni, da tudi učinkovito zmanjšujejo nevarnost pregrevanja zavor med samo vožnjo. Našteli smo le nekaj pomembnih prednosti platišča alu. Aluminijasta platišča, tako nova kot tudi rabljena, so vam na voljo v spletni trgovini podjetja Zaverski, kjer vam lahko pri izbiri primernih platišč za vaš tip vozila tudi pomagamo. Alu platišča Škoda oziroma platišča za vozila blagovne znamke Škoda, alu platišča Hyundai i30, alu platišča Enzo itd. – naša ponudba je pestra in raznolika.

Alu platišča enzo

Alu platišča Škoda, alu platišča Hyundai i30 in ostala platišča za vozila

Obstajajo različna platišča alu za vozila, na voljo so tako univerzalna kot tudi tipska, kar pomeni, da so namenjena točno določenem tipu vozila, čeprav v splošnem velja, da tudi univerzalnih ni vedno mogoče namestiti na vsak avtomobil, kajti ustreznost je odvisna od števila in razporeditve vijakov na platišču. Kako torej izbrati primerna platišča alu za vaše vozilo? Pri izbiri je izredno pomembno, da izberemo kakovostna platišča. Če platišče ni dovolj trdno, zmogljivo in lahko, je boljše izbrati drugo. Prav tako je pomembno, da izberete platišče, ki bo primerno za vaš avtomobil. Obstajajo namreč alu platišča Škoda, alu platišča Hyundai i30 in ostala platišča za določene modele avtomobilov. Če želite pri platišču (aluminijastem) izkoristiti ves potencial, potem morate izbrati takšnega, ki je izdelan za točno določen avtomobil oziroma model vozila. Pri tem bodite pozorni na razmerje vijakov oziroma premer lukenj za vijake in matice, Offset –ET odmik (oddaljenost od zamišljene sredinske linije platišča in mesta na vozilu, kamor se bo montiralo platišče) in sredinsko luknjo oziroma premer sredine platišča. Pri izbiri platišč za vaš avtomobil vam bomo z veseljem svetovali izkušeni delavci v podjetju Zaverski. Le primerno platišče za avtomobil (na primer alu platišča Škoda) bo zagotavljalo varnost in udobnost pri vožnji.

Kako izbrati primerno platišče in pnevmatike za vaše vozilo?

Vsi se strinjamo, da je pri vozilu varnost na prvem mestu. Najbolj pomembno pri vozilu je, da je opremljeno s kakovostnimi pnevmatikami. Pnevmatike morajo v vseh okoliščinah vožnje zagotavljati dober stik s podlago za prenašanje vzdolžnih (pospeševanje in zaviranje) in prečnih (ovinek) sil. Med vožnjo je pnevmatika izpostavljena številnim obremenitvam, kot so prenašanje teže vozila, absorbiranje neravnih voznih površin, prenos pogonskih in zaviralnih sil na vozišče, spreminjanje smeri vožnje itd. Najboljšo stabilnost vozila lahko dosežete tako, da izberete kakovostne pnevmatike in tudi kakovostna platišča. Aluminijasta platišča so v zadnjem času izredno priljubljena, pa ne le zaradi estetskega videza, temveč predvsem zaradi številnih prednosti, ki jih imajo pred ostalimi platišči. Ko kupujete platišča, proučite dimenzije in nosilnosti pnevmatik. Pri izbiri je pomembno, da dimenzije ne odstopajo preveč, saj se v takšnem primeru lahko zgodi, da se kolesa ne nagibajo pravilno, da pride do nepravilnega odčitavanje hitrosti, napačnih informacij za sisteme v avtomobilu itd.

Platišča alu

Ponudba rabljenih in novih platišč alu

Če potrebujete kakovostna platišča alu, vas vabimo, da si ponudbo ogledate v naši spletni trgovini. Na voljo so različna platišča, med drugim tudi alu platišča Enzo, ki sodijo med najbolj iskane in prodajane. Enzo alu platišča, kakor tudi ostala platišča, so vam na voljo v različnih dimenzijah (velikost, širina, razmak). Iskanje primernih platišč je v naši spletni trgovini zelo enostavno. Preprosto izberite željene dimenzije in poiščite platišča med zadetki. Svoj nakup lahko v samo nekaj korakih opravite iz udobja vašega lastnega doma, mi pa bomo poskrbeli, da bo naročeno blago na vašem naslovu v najkrajšem možnem času. Če potrebujete pomoč pri izbiri primernih alu platišč za vaše vozilo, pa vam bomo pri tem tudi z veseljem pomagali. Poleg prodaje platišč in pnevmatik pa se ukvarjamo tudi z menjavo pnevmatik, ponujamo vam tudi kakovosten avtoservis in avtooptiko. Zakaj ne bi svoje vozilo pripeljali k nam? Ponujamo vam namreč celovite storitve na enem mestu. Preverite našo ponudbo na spletni strani ali pa nas obiščite v servisni delavnici.

You may also like...