Lpg: cena plina oz. avtoplina lpg za udobno in varčno vožnjo je najbolj ugodna!

Lpg ali po slovensko utekočinjen naftni plin je sodobno, varčno in okolju prijazno gorivo, prav zato postaja tudi v Sloveniji izredno privlačna vožnja na lpg. Cena plina lpg je v primerjavi z ostalimi gorivi občutno nižja, prednosti, ki jih ima avtoplin lpg, pa številne. Lpg je okolju in tudi motorju vašega vozila prijazno gorivo, ki občutno podaljša njegovo življenjsko dobo. V Sloveniji za lpg (liquefied petroleum gas) uporabljamo predvsem izraz avtoplin. V tem trenutku je to alternativno gorivo, ki je najbolj ekonomično in tudi izjemno ekološko. Ste tudi vi med tistimi, ki se zanimate za lpg? Cena je le eden izmed faktorjev, ki pritegne bodoče voznike na avtoplin lpg. V našem podjetju smo sorazvili najboljši avtoplinski sistem, ki po patentiranem postopku omogoča vbrizg goriva v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju. Poraba plina je tako nižja, izguba moči pa minimalna. Predelava vozil na avtoplin poteka strokovno, hitro in enostavno, cena vgradnje pa je pri nas konkurenčna in ugodna.

Lpg cena

Vgradnja plinskega sistema v vaše vozilo

V našem podjetju strankam nudimo servis in vzdrževanje vozil, brendiranje vozil, vgradnjo in servisiranje avtoplinskih sistemov različnih proizvajalcev, ukvarjamo pa se tudi s prodajo rabljenih vozil. Ponujamo vam visokokakovostno storitev vgradnje plinskega sistema v vaše vozilo. Imamo lastno raziskovalno skupino in smo vgrajevalec visokotehnološke avtoplinske opreme. Tehnologijo smo sorazvili in je zaščitena s patentom. Sistem po optimiranem, samonastavljivem postopku omogoča vodenje vbrizga avtoplina lpg v pravem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju in posledično bistveno nižjo porabo in minimalno izgubo moči. Na tehnologijo vam nudimo kar 8 letno garancijo. Tudi vi se lahko pridružite številnim zadovoljnim voznikom, ki so se odločili za vgradnjo našega sistema. Ne le, da bo vaša vožnja občutno cenejša (cena lpg plina je namreč občutno manjša kot na primer cena goriva), tudi motor vašega avtomobila bo zadovoljen. Sicer je res, da je cena lpg plina eden od pomembnih faktorjev uporabe, ne smemo pa pozabiti tudi na ekološki vidik in skrb za naše okolje. Vožnja na lpg pomeni zmanjšanje izpustov dušikovih oksidov (za 34 %), ogljikovega dioksida (15 %), ogljikovega monoksida (do 60 %), smoga (do 40 %), izpust neizgorelih ogljikovodikov in žveplovih oksidov pa je tako neznaten, da za okolje ne pomeni nobene nevarnosti. Odločitev za predelavo na lpg je prijazna do okolja, cena je ugodna, plinske črpalke pa so praktično na vsakem koraku.

Kaj je lpg oziroma utekočinjen naftni plin?

Lpg je mešanica butana in propana, ki se pridobiva z destilacijo iz zemeljskega plina ter pri predelavi surove nafte. Lpg je težji od zraka in lahko vnetljiv. Transport in skladiščenje lpg plina sta precej enostavna, saj se plin utekočini že pri relativno nizkem tlaku. Avtoplin je tudi brez vonja. Kot pogonsko gorivo je odlična okolju neškodljiva in varčna alternativa bencinu, saj je cena lpg v primerjavi z ostalimi energenti občutno nižja, izpusti nevarnih snovi v okolje pa zanemarljivo majhni. Gre za enega redkih goriv, ki nima na okolje skoraj nobenega negativnega vpliva. Pri popolnem izgorevanju plina lpg nastaja toplota, CO2 in vodna para, ostalih škodljivih snovi pa tako rekoč ni. Lpg je gorivo, ki ne le uspešno nadomešča bencin glede kakovosti, temveč ga celo presega, saj podaljša življenjsko dobo motorja. Cene lpg avtoplina so občutno nižje kot cene bencina, učinek na okolje pa minimalen.

cena plina lpg

Prednosti lpg: cena, daljša življenjska doba motorja itd.

Cena lpg plina ni edina prednost. Uporaba plina prinaša še druge prednosti, s katerimi prihranite: za 35 % daljša življenjska doba motorja, dalj časa uporabno motorno olje, ni korozije, dvakrat daljša življenjska doba lambda sond in katalizatorja. Poleg manjše poraba goriva je pomembno tudi to, da občutno manj obremenjujete okolje, v primeru nesreče pa je rezervoar bistveno bolje zaščiten kot bencinski. Poleg tega, da lpg plin nima vplivov na okolje, je zaradi ugodne cene avtoplina vožnja z njim zelo varčna. Ker je cena lpg plina na letnem povprečju približno 50% nižja kot cena bencina, vam lahko zagotovimo, da bo vaše vozilo na avtoplin v vseh pogledih smiselna odločitev. Na varčnost avta na plin pa vpliva tudi naša lastna tehnologija vodenja vbrizga plina v realnem času, ki omogoča dober izkoristek.

Avtoplin ugodno učinkuje na motor vozila

Zaradi svojih karakteristik ima avtoplin lpg ugoden učinek na motor, in sicer omogoča tišji in mirnejši tek motorja, življenjska doba motorja se poveča za okoli 35 %, popolno zgorevanje zmesi plin-zrak v cilindrih motorja ne vodi do izgub goriva v izpušnih plinih. Prav tako pripomore k večji trajnosti motornega olja (dlje časa zadržuje lastne karakteristike, ker se ne razgrajuje z bencinom), ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti. Poskrbi pa tudi za to, da se podvoji življenjska doba katalizatorja in lambda sonde, čistejši izpušni plini. Vse raziskave kažejo, da je vožnja na plin bistveno cenejša in bolj ekološka kot vožnja na bencin. Če se boste odločili za lpg (cena predelave bo pri nas ugodna), se boste odločili pametno. Več o lpg, ceni in ostale informacije lahko dobite na naši spletni strani, veseli pa bomo tudi vašega obiska, kjer vam lahko vse o avtoplinu in sistemu vgradnje tudi razložimo.

You may also like...